Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

,

About Me

My photo
ip0h, perak, Malaysia
for the short,,,i'm aizad azhar.. 21 dis yer... if u be nice to me,,i will be nice to you :D
0 comments

new life

assalamualaikum
hello bloggers :D
hrini saje aku nak post pasal new life for my second sem ni 
skrang kn aku dh duk luar dr kolej so imma freeahhhhhh kid dr segala law mak nenek kat dlm U ni
hohoho

nk crite laa pasal rumah sewa ni,,
rumah ni kat tengah2 bendang weh,,nk masuk tu dalammmmmm la jugak
tp apedehal laaa kan,,motor dh ad..bukan nye nk jalan kaki pongggg
1 rumah ni sumbat laaa 12 org,,pack tak pack la kan,,tp sumpah gempak doh
seribu like aku bg kalau rumah ni masuk fb *terlebih sudehh*
tp prob nye pepagi laaaa..memasing yg class kul 8 tu terpakse laa bngon awal kn..bilik air dh lee due bijik je,,redo je laa..yg last tu basuh muka je laa kot..haha
semua boleh kata sekepala laa,,mlm2 jamming..haaaaa,,rumah ni ad jamming ala2 jamban gitu -___-"
MASAK...engat laki tak reti masak..tak kebulur laaaa lagi aku dok sini..hrini masak donut ngn nasi lemak..sedap tak terkata baq ang..hahaha



biase laa laki masakn kn,,bersepah sikit..
haha



so bajet nk diet bile dah balik U ni mcm hambar je..tp aku rase nnti masing2 dah busy,,xde nye nk masak knn..
aku syukur gilaa dpt housemate mcm deorg ni..alhamdulillah..
ok,,mau melantak dulu..
adiozzz...........................

0 comments

lelaki pn perlu make up??

assalamualaikum
halooo babe,,wazupp2 -_____-"

lelaki pn perlu make up???
ofcos bro!!engt perempuan je ke kne make up
nk tutup kesan jerawat jeragat kawah bulan pe sume tu kan
hohoho
ni aku ade tutorial nk make up lelaki
SELAMAT MENCUBE :p

video
hahahaha,,function kan weii
so guys yg metroseksual tu,,boleh laa cube kalau nk tambah style anda
btw,,lu style laa bro making this video
~adioz~

2 comments

first sem

assalamualaikum,,
HYE GUYS !!

lama aku tak hupdate blog ni,,hohoho
bukan ada org bace pn ea dak..jgn nk perasan laa weii mat
haha,,ok abaikan

nak ler cerhigta sikit pasal first sem aku kat UiTM ARAUstralia tu
maklumlah,,otak tak pndai smgat nk ke YUHEM,,YUKEHEM,,YUPEEHEM bagai
yes! mula2 mmg aku tak nak pergi tmpat ceruk hujung dunia tu nk study..
tp nk buat cmne kn,nak tak nak aku g je laa...kalau tak aku nk kje ape nnti weiiiiiii



ni laa budk-budak class aku
ni pn tak cukup

pastu leader class,,EHHH ex-leader dh pndah ke UM
                                                 sayonara palikk



first thing utk adik2 lepasan matrik ke,,stpm ke dip ke kn
tlgggggggg laa korg jgn buang lecture note or buku tu sbb nnti jd mcm aku
menyesal tak sudah buang lecture note matrik dulu
so,,terkapai-kapai ku kelemasannn~~ #tetiba

aku suka hidup kat U ni,,tp kata la kan dok U ni kne pndai manage time
tp schedule aku sumpah pack gilaaa barbay laa..sumpah mcm budak matrik dlu
tp gua cekang baq ang lagi sbb ada member yg gila2 mcm aku jugak
tp deorg lagi gila laa kn
abaikan jai skema tu ;p




yg best nye perlis ni dkt dh ngn langkawi (best ke???????????)
ke sbb ada big field pavi@PADANG BESAR (tak best mne pn)
ade la gak aku lepas smpai ke penang,,mak aku tak twu doee!
diam-diam sudehh,,nnti dia bising!!
tapi kat sini kos sara diri tu tak de laa tnggi mana
so okey laa jugak nk hidup..tmbah2 lagi second sem ni bnyak doe nk pakai duit
duit minyak moto lg,,rumah sewa lg,,macam2 laa nk pikio nyer

talk bout exam

result aku mcm ap2 je weii
bukan tak study,,study je smpai lewat mlm,,pg2 bngon 
tak dean pn,,sumpah sedih gilaaaaaaaaaaaa
dh takdir,,tak kn nk salahkn takdir pulak ea dak
BERDOSA weii O:)
yg lawak nye BEL aku dpt C wehh !! are u kidding mehhhhhhh !!!! 
aku pn tak twu laa nk sedih ke,,nk gelak ke kn tngok BEL dpt C
ye arr salah aku gak,,dlm class Madam tu aku tidur laaa,,buat lab reports laa,,bersembang laa
hand out dy bg tak pnh buat pnn..hahaha
so next sem aku tak buat dh..MY PROMISE !
so last paper paling seram BIOLOGY

seumur hidup aku laaa,,tak pernah aku blajar bio ni
sumpah time dlm lect hall aku tercengang-cengang tak paham apa
alhamdulillah laa ngn result bio aku
thx to alia ngn wany ajar aku benda alah ni
luv u guys ^oo^

last cerita la kan,,aku sebenarnye rindu yg amat keterlaluan kat bebudak matrik aku dlu
i mean budak class kat matrik dlu
miss u guys,,study elok2..
end of story
adiozzz ~~

2 comments

"P" to "P" and "P" againnn ????

assalamualaikum \(^ o ^)/
heeeee :D
macam biase laa "eh,dh lme tak update blog ni" "dah berkulat dah blog ni"
dah malas tu kan,,ngaku je laa malas nk hupdatee!!
(*(o0)*)V peacee


p to p and p again??
tu laa title aku paling huduh kan
ahahaaa,,,kesah??


sebnanye laa p 1st tu PERAK then PULAU PINANG pehtu PERLIS@PARIS hikzzz (jgn nk paris sanad)
tu sume ap??
haaa,,saje la nk gtwu tmpt study aku
mmg jodoh aku ni lepas kt utaghara jee pn -___-"



aku dapat uitm arau,,kos spt di atas
hahahaa
beach boy aku beb #eh (perasan sudeh)
org update sal tempat sudy ni dh sedekad lepas,,aku??
haaaa,,,sbb aku ni pemalas nk hupdatee
heee :D
dikesempatan ni aku ni wish laa slmt mnymbut bulan puasa even dh ramadan ke-15
hahaha
baju raya dh bli ke blom??? sy dah !! *dance*hehehe
this year baju aku colour purple!!yeahhhh
aku bkn belieber hokay!!

 dikesempatan ni,,aku nk mintak maap dri hujung rmbut smpai hujung bulu kaki,,slah dn silap harap dimaapkn..(blom raya pn kn)..
slamt menyambut bln ramadan al-murbarak (bkn al-MURtabak)
sekian~~~


1 comments

viva la espana


assalamualaikum..
yoooo eberibadyy (homaihenglish)

tanggal 2 July 2012 dunie digemparkan dgn kemenangan Sepanyol
wooooooooooo
sori laa wei penyokong eeeeTalii..hahaha






4 - 0 weiiiii,,,
malu Balotelli,,hahaha

nanges melelhhhhhhhhh
hahaha,,sian nyerr
sabar ye bang
the scorers
jordi alba


juan mata

david silva

torres
congratulation spain..
love u guys..
(^-^)v
the winner for EURO 2012..


2 comments

sesal dahulu pendapatan

assalamualaikum

tajuk yg macam zaman sharipah aini mude2 dulu kn -___-
haha
aq nk post pasal bnde ni dh lme dhh
lebih kurang sepurnama lalu tp bese lah,,org busy kn (bajet),,hahaha


result matrik dh keluar,,,
haaaa,,mu jgn tanyo result kawe dpek bpo
dok po plet pongg,,,leh laaa law nk ambik kursus nikah kawen ni


haaaaaa,,disebbkn result yg tak mngairiah kn tu,,aq nk post laaa pasal bnde ni
hahahaha
(bagi mengisi mase terluang lagi terbuang kt umah ni)


lebih kurg cm ni la mke aq time tngk result aritu
comey knnnnnnnnnn
agagaggagagaa
ok,,aq twu result cm tu sbb time pspm 1/exam sem 1 aq teruk bhapak babun nyer
biase lerrrr,,org batak lg time uh..nk explore penang tu,,maen sesaje...haaaaaa ambek la kau result mcm tu..

(jgn maen over sngt..ingat maen2 gk.study jgn lupe)
-gambar sekadar hiasan-

so adik2 sekalian yg baru sambong belajar tu,,fokus laaa betul2 time sem 1..sem 2 pn same
ad gk sem 1 over explode laa result dy baq ang,,tp sem 2 drop menjunam..so,,beware k!!!
gune kan laaa mase tu sebaik mungkin,,tak paham tnye kwn,,lau due2 bengong g jmpe lectrer..
aq ngaku aq mmg kaki outing,,jaln sesaje time kat matrik uh..haha,,tp jgn tiru doe
nyesal ko kang...(outing release tension boleh kot,,jgn "release" duit elaon yg rakyt bg tu je)

(kawn mmg penting kat tmpt blaja..so saling la tlg mnolong ^^)

(1963..haha) 

time 2nd sem ni ad la aq keinsapan siket dr yg dulu knnnnnn
hahahaa
tngk!!!!smpai muke dh macam 10 tahun tue dr umo btol -________-""

tp,,ap yg kite dpt tu bersyukur laaa..
dh tu yg kite mmpu,,tu yg Allah bg knnnnnnn
redha je laaa,,tak payah berie nk nanges bagai..
hahaha,,,chilll (^(o0)^)V
so berusaha lah dr awal tuk capai kejayaan..

kbaii~~~~



0 comments

tanda-tanda awal cancer

assalamualaikum semue
harrrluuuuuuu???????????????sehat????????
haha,,,gedik sebentar bersama kit kat -____-"


aq jmpe post ni kat 1 blog ni
menarik siot,,mnakutkan gk sbnonye
(mynewshub.com)



tande2 kancer,,,seram tat2 nyerrr
geli siot

(1) Kanser pangkal rahim – sebarang lelehan atau pendarahan yang luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.
(2) Kanser payudara – bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.
(3) Kanser usus besar – perubahan pada tabiat membuang air,hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.
4) Kanser paru-paru – batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah,sakit dada dan hilang berat badan.
5) Kanser perut – hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur,cepat kenyang walaupun makan sedikit.
6) Kanser limpa – sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan,turun berat badan,kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.
7) Kanser ovari – haid menjadi tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.
8) Kanser otak – sakit kepala,muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/pitam, pelupa, perubahan personaliti.
9) Kanser prostat – sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.
(10) Kanser darah (leukimia) -letih,pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).
(11) Kanser tekak – suara garau/serak, ada ketumbuhan di tekak,sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.
10 PENYEBAB UTAMA KANSER
(1) Makanan
(2) Tembakau
(3) Alkohol
(4) Radiasi
(5) Sinaran cahaya matahari
(6) Pekerjaan
(7) Pengambilan ubat
(8) Pencemaran air dan udara
(9) Perokok yang tidak aktif
(10) Keturunan


TEH DAN KANSER
Teh meningkatkan aktiviti antioksidan di dalam darah,membantu mengelakkan sakit jantung dan kanser. Di negara Jepun dan China, mereka mempercayai bahawa meminum teh bersama hidangan dapat mengurangkan risiko penyakit kanser. Teh juga berupaya menyerang bakteria yang boleh menyebabkan penyakit gusi selain memperkuatkannya. Teh juga mempergiatkan enzim sistem “detoxification” di dalam limpa, membantu menyingkirkan bahan-bahan kimia yang tidak dikehendaki oleh tubuh serta membantu melindungi arteri. Ia juga berupaya untuk menghalang darah beku dan juga mengurangkan risiko serangan stroke.
DIET UNTUK MENCEGAH BENJOLAN PADA PAYUDARA
(1) Hindari makanan berlemak dan bergoreng
(2) Hindari makanan ringan yang masam
(3) Kurangkan minum kopi dan minuman bergas
(4) Berhati-hati semasa mengambil ubat selsema ataupun aspirin
(5) Ambil makanan mengandungi vitamin E,B-6,dan evening primrose oil

kite pn tawu yg asia ni antare negare tergolong ngn obesiti yg serius,,
so,,control la ap yg kite mkn,,minom
nii maen tibai je..semue gemok berlemak je pn
hmmmmmm
so,,take care =D

copyright//aizadazhar(aie).barang terpelihara!!